+90 (212) 244 66 00
Makedonya Üniversiteleri - İstiklal Caddesi No:49 (Mavi han) Kat:5 Taksim/İstanbul
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi

Hızlı Menü

Etnoloji ve Antropoloji - Makedonya Üniversiteleri


Antropoloji ve Etnoloji son zamanlardaki gelişmelerle önemi artan bilim dalları arasında yer almaktadır ve bu bilim dalları incelendikçe bu bilimlerde gelişme sağlanacaktır. Gelecek yüzyıllarda bu bilim dallarının insanlığa faydalı olması amacı ile üniversite bünyelerinde etnoloji ve antropoloji bölümleri açılmaya başlamıştır. Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi etnoloji ve antropoloji bilimleri bölümünü açtıktan sonra bu bölüm tercihini yapan öğrencileri gelecekte iyi noktalara gelebilmeleri amacı ile çok iyi yetiştirmektedir. Vereceği eğitim karşılığında 3000 Euro alan Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi’nde okuyarak geleceğinizi garanti altına alabilirsiniz. Antropoloji bölümü insanları inceleyen bir bilim dalıdır. İnsanların geçmiş zamanları, gelecekteki durumları ve şuan ki durumlarını inceleyen bu bilim dalı inceleme alanı her yaşta ve her zaman yaşadığımız ortamda var olduğu için daima gelişmektedir. Evren ve dünya’nın oluşumu, insanın biyolojik gelişim evreleri, çeşitli ırkların fiziki özellikleri, kültürlerin oluşum evrelerini inceleyen bir bölüm olan antropoloji bilim dalı fizik antropoloji, paleoantropoloji, sosyal antropoloji ve etnik ırkların oluşum evrelerini incelemektedir.

Antropoloji bölümü mezunları antropolog unvanına sahip olmaktadırlar. Antropologlar ilkel- medeni insan  gruplarının kökenlerini, fiziksel yapılarını, örf ve adetlerini, yaşam biçimlerini ve dillerini incelemektedirler. Antropologlar mezun olduktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda çalışabildikleri gibi üniversitedeki akademik kariyelerlerini yükselterek (doktora ya da yüksek lisans yaparak) görev yapabilirler. Antropolog bölümünü seçenlerin ilgili olduğu ders alanları arasında tarih, coğrafya, psikoloji, biyoloji ve sosyoloji yer almaktadır. Sabır gösterebilen, dikkatli çalışabilen, dikkat yeteneği bulunan, insanlarla güçlü iletişim becerisine sahip ve olaylar arasındaki neden- sonuç ilişkisini iyi kurabilen kişiler iyi birer antropolog olmaya adaydır. Etnoloji ve antropoloji bilim dalları birbiri ile çok yakından alakalı bilim dallarıdır. Etnoloji insanların ayrıldıkları ırk kökenlerini inceler, ırkların oluşum aşamalarını, yeryüzünde yayılan ırk çeşitlerini ve ırkların arasındaki bağlantıları inceleyen bilim dalı olarak bilinmektedir.

Etnoloji bilimi geçmiş zamanda yaşamış ırklarla şu anda varlığını sürdüren ırkların yaşam biçimlerini karşılaştırarak incelemektedir. Kısacası şimdiye kadar yaşamış olan kültürlerin tarihlerini aydınlatmaktadır. Etnolojinin inceleme alanları bayram, düğün, kandil gecesi, doğum, isim koyma, batıl inanışlar, türkü, masal, ninni, bilmece, halk hikayeleri, oyun, atasözü, tekerleme, deyim olarak bilinmektedir.