+90 (212) 244 66 00
Makedonya Üniversiteleri - İstiklal Caddesi No:49 (Mavi han) Kat:5 Taksim/İstanbul
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi
  • Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi

Hızlı Menü

Sanat Tarihi Bölümü - Makedonya Üniversiteleri

 

Balkanlar’ın en saygın üniversiteleri arasında olan Kiril Metodi Üniversitesi 1949 yılında kurulmuştur. 3 fakülteyle kurulan üniversite zaman içinde büyük bir gelişme göstererek ve kendini hep yenileyerek, bilimsel ve çağdaş eğitim kalitesini artırarak 21 fakülteye kavuşmuş ve çok sayıda bölümde öğrencilere dersler vermektedir. Kiril Metodi Üniversitesi’ne bağlı bulunan 5 adet Araştırma Enstitüsü bulunmaktadır. Geniş bir kampüse sahip olan üniversitenin akademik kadrosu da son derece yetkin, alanlarında uzman öğretim görevlilerinden oluşmaktadır. Bu da eğitimde kaliteyi artırmakta, pek çok yerli ya da yabancı öğrencinin üniversiteyi tercih etmelerinde büyük rol oynamaktadır.

AB uyumlu bir eğitim programı olan Kiril Metodi Üniversitesi aynı zamanda Bologna Eğitim Kriterleri’ni kabul etmiş ve eğitim öğretim programını buna göre düzenlemiştir. Ayrıca Erasmus Değişim Programı sayesinde, çok sayıda öğrenci yurt dışında kültürel alanda farklı deneyimler yaşarken, alanlarıyla ilgili pratikler yapma şansı da bulmaktadırlar. Erasmus Programı ile aynı zamanda çok sayıda akademisyen konuk olarak gelmektedir. Bu da öğrencilerde farklı bakış açıları geliştirmekte son derece yardımcı bir unsurdur.

Kiril Metodi Üniversitesi’nin Sanat Tarihi Bölümü lisans derecesinde eğitimler vermektedir. Dileyen öğrenciler Lisans üstü programlara da katılabilmektedirler. Sanat Tarihi Bölümü’nün senelik kayıt ücreti 2000 Euro’dur. Sanat Tarihi Bölümü’nde verilen eğitimler öğrencilere kültür çerçevesinde bir bakış açısı kazandırmak ve belli bir sanat görüşü edindirmektir. Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun öğrenciler sanat tarihçisi olurlar ve sanat tarihi eserlerinin korunmasını sağlayacak araştırmacı bireyler olurlar.

Sanat Tarihi Bölümü’nde teknik çizim, fotoğrafçılık gibi dersler alınırken, Sanat Tarihi, Batı Sanatı, İslam Sanatı, Balkan Sanatı, Sanat Tarihi terminolojisi, mitoloji, arkeoloji, estetik, sivil mimari, müzecilik gibi dersler okutulmaktadır.

Aynı zamanda seramik, nümizmatik gibi dersler de okutulmaktadır. El sanatlarına dair aldıkları dersler sayesinde, bir sanat eserinin, hangi çağda, kimler tarafından, ne amaçla yapıldığı vb soruların cevaplarını verebilecek çalışmalara imza atabilirler. Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olan öğrenciler koleksiyonculuk yapabilecekleri gibi, Kültür Bakanlıkları’nda, müzelerde, Turizm Bakanlıkları’na ait birimlerde çalışabilir, dilerlerse yüksek lisans ve doktora programlarını sürdürüp, üniversitede akademisyen olarak kariyer yapabilirler.